چهارشنبه , مارس 22 2023
خانه / مهارت زندگی / مهارت های ارتباطی ( گوش دادن فعال2 )

مهارت های ارتباطی ( گوش دادن فعال2 )

در ادامه مهارت های ارتباطی و به خصوص مهارت گوش دادن به موانعی می پردازیم که موجب این می شوند که ما تمرکز لازم برای درست درک کردن گفتگو کننده را نداشته باشیم:

4 . انتخاب گزینشی

در انتخاب گزینشی ما بعضی گفته یا گفتگو ها را که به آنها علاقه داریم را می شنویم و به باقی اهمیتی نمی دهیم.

قضاوت

5 . قضاوت کردن

قضاوت کردن یکی از مهم ترین عواملی است که ما را از ارتباط موثر دور می کند. اگر ما قبل از برخورد با فرد مورد نظر وی را قضاوت کنیم دیگر نخواهیم توانست به شکل صحیح با وی ارتباط برقرار کنیم.

خیال پردازی

6 . رویا پردازی

زمانی که با فردی در حال گفتگو هستیم نکته ای از گفتگو ما را به یاد اتفاقی می اندازد و ما را در خیال پردازی هایمان غرق می کند. این خیال پردازی موجب می شود که ما فقط نکته های کوچکی از گفتگو را به یاد داشته باشیم.

7 . همانند سازی

برای مثال فرد گفتگو کننده در رابطه با تصادف خود در جاده صحبت می کند و در این زمان ما به یاد تصادف خود می افتیم و فقط در این ارتباط تصادف به خاطر ما می ماند و نه گفتگو فرد مورد نظر.

نصیحت کردن

8 . نصیحت کردن

نصیحت کردن ماهیتن خوب است ولی فکرش را بکنید شما برای گفتگو پیش شخصی رفته باشید و به گفتگو بپردازید اما هنوز گفته های شما تمام نشده با نصیحت های پی در پی رو به رو شوید.

مجادله

9 . مجادله

این مانع به وجود آورنده عدم تمایل برای گفتگو های سازنده است، به دلیل این که کمتر شخص سالمی وجود دارد که از درگیری های لفظی خوشش بیایید. برای مثال اگر با شخصی هم صحبت هستید که هر آنچه که شما بیان می کنید را با کلام نه تو درست نمی گویی مواجه کند این گفتگو چه حسی را در شما ایجاد خواهد کرد؟

مغرور

10 . حق به جانب بودن

در گفتگو باید هر دو نفر یا چند نفر نظرات خود را بیان نمایند و راه حل هایی را به وجود بیاورند. فکرش را بکنید در بین شما فردی وجود داشته باشد که همه گفتگو را دردست بگیرد و حق را به جانب خود بداند چه احساسی در شما ایجاد می شود به عنوان شنونده؟

11 .  منحرف ساختن موضوع

این یک نوع بی احترامی نیز قلمداد می شود، چون فردی که در حال گفتگو است برای خود و گفته هایش از طرف شما خواهان احترام است.

حال به این فکر کنید که در گفتگو های خود به چه میزان از این موانع در گفتگو ها استفاده می کنید؟

هادی زند کارشناس ارشد روانشناسی

 

 

 

درباره‌ی Hadi Zand

همچنین ببینید

زوج

چطور روابط زناشویی خود را بهبود ببخشیم؟

در این مقاله سعی شده به نکاتی که زندگی زناشویی را مستحکم تر می کنند …

5 نظر

  1. خیلی خوب بود. با تشکر از سایت خوبتون

  2. سلام. لطفا درمورد مهارت های بیانی هم توضیح بدین ممنون.

  3. اقا لینک مطلبو من پیدا نکردم.میشه راهنماییم کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *