یادگیری در کودکان به تغییراتی در رفتار مربوط می شود که به تجربه کردن توجه دارد، کودکان توانایی بسیار بالایی در یادگرفتن دارند.این توانایی به آن ها کمک می کند تا خود را با موقعیت های موجود در جامعه مطابق کنند.
کودکان با مشاهده کردن اطراف خود اطلاعات لازم برای یادگیری را جمع آوری می کنند و در مرحله اول فقط به تکرار های بدون فکر می پردازد، در مرحله باید توجه داشته باشیم که الگوهای مناسبی برای فرزندان خود باشیم و یا مراقبت افرادی باشیم که با کودکان ما در ارتباط هستند.
بعد از گذشت چندسال کودکان یاد می گیرند که تحلیل کننده باشند، یعنی تکرار های بدون فکر را کنار می گذارند و در رابطه با تجربه ها مقداری تصمیم گیری درست و تفکر را چاشنی عملکرد خود نماییند.
حتی در این مرحله نیز کودک آمادگی برخورد با مسائل بزرگ را ندارد و باید خیلی از مباحث را یاد بگیرد، پس هنوز نیاز به همراهی والدین برای وی الزامی است.
کودکان احتیاج به محرک های درست و سازنده دارند تا تجربه های مناسبی داشته باشند و این تجربه های مناسب هستند که آینده موفق را برای کودک به ارمغان می آورند، حال محرک ها مناسب چیستند؟
نکته اول
یکی از محرک خوب و برای تفکر سازنده خواندن کتاب و داستان برای کودک است این داستان ها باید متناسب با سن کودک باشد و نحوه بیان داستان نیز مهم است، نباید کودک را از شنیدن داستان زده کرد با بی حوصله بودن های ما.
نکته دوم
دومین محرک رشد و یادگیری در کودک ارتباط درست با همسالان است. کودکان باید در ارتباط با همسالان خود شیوه و روش درست ارتباط گرفتن را یاد بگیرند و بفهمند که انسان ها می توانند متفاوت نیز تفکر کنند و همگی مثل آنها رفتار نخواهند کرد در نهایت یاد می گیرند باید به تفکر های متفاوت احترام گذاشت و این اصل همزیستی درست است.
سومین محرک آموزش ها و آموزشگاه های متناسب کودک است. این آموزش ها می توانند موسیقی، ورزش یا نقاشی باشند، نکته مهم این است که به کودکان خود فشار زیاد تر از حد وارد نکنیم و بگذارید کودک ساعاتی را به کودکی خود بپردازد.
امیدواریم ما را با نظرات خود همراه کنید با تشکر.
هادی زند کارشناس ارشد روانشناسی