اعتماد به نفس یک حالت روانی است که فرد به یادگیری های گذشته رجوع می کند و توانایی یا استعداد هایی که با موفقیت همراه بوده اند را مورد بازنگری قرار می دهد. در آن زمان این باور در وی ایجاد می شودکه توانایی های بیشتری برای موفقیت دارد.
اعتماد به نفس از سه زیرمجموعه تشکیل می شود:
1 . باور
2 . رفتار
3 . احساس
در واقع برای داشتن اعتماد به نفس اول باورهای ما به خودمان اهمیت دارد و این باور های مثبت یا منفی رفتار ها را تشکیل می دهد، که می تواند مثبت یعنی دارای اعتماد به نفس بالا یا منفی دارای اعتماد به نفس پایین باشد. در این لحظه اگر باور های ما مثبت باشد و رفتار شکل بگیرد، احساس به وجود می آیند، مثل شادی. این احساسات تقویت کننده باور و رفتار های ما خواهد بود.
برای داشتن اعتماد به نفس بالاتر توجه شما را به چند نکته جالب می کنم:
1 . با خود مهربان باشید
برای همه اتفاق می افتد که اشتباه کنند یا عملکرد اشتباهی داشته باشند، بهتر آن است که از خود تنبیهی دوری کرده و خود را ببخشیم تا بتوانیم شرایط را بهتر بسنجیم.
2 . با دیگران صحبت کنید
از هیچ موقیتی برای گفتگو اجتناب نکنید، صحبت کنید و نظرات دیگران را نیز جویا شوید این کار یکی از بهترین شیوه های یادگیری است.
3 . افکار مثبت داشته باشید
داشتن افکار مثبت به معنای این است که شما فردی قوی هستید و داشتن قدرت مساوی است با اعتماد به نفس.
4 . مقایسه نکردن خود با دیگران
مقایسه کردن خود با دیگران اشتباه بزرگی است چون هر فردی قابلیت های متفاوتی با دیگران دارد. فردی خوب حرف می زند و فردی خوب فکر می کند، در کنار این دو فردی هم هست که اهل عمل گرایی است. هر فردی توانایی های خاص خود را دارد بهتر است ما به توانایی های خود بپردازیم تا آنها را شکوفا تر کنیم به جای از دست دادن زمان.
5 . ورزش کنید و خوب لباس بپوشید
درست است که ما نباید به ظاهر افراد توجه کنیم و باطن از ظاهر مهم تر است. اما داشتن فرم خوب بدن و لباس پوشیدن های متناسب می تواند اعتماد به نفس ما را در مقابل دیگران تقویت کند.
6 . از چالش های مناسب دوری نکنید
بعضی زمان ها لازم است ما توانایی های خود را بسنجیم و آن به این معنی است که دست به اقدامی بزنیم تا تجربه های خود را بیشتر کنیم مثل رفتن به باشگاه ورزشی، رفتن به کوه یا خرید یک ساز برای یادگیری نواختن آن.
7 . خزانه لغات خود را افزایش دهید
افزایش خزانه لغات به این معنی است که ما باید مطالعه بیشتری داشته باشیم تا جملاتی که بیان می کنیم جذاب تر و قابل فهم تر باشند. درست حرف زدن با کلام مناسب برای ما جذابیت به بار خواهد آورد. جذابیت مساوی خواهد بود با اعتماد به نفس بالاتر.
8 . از شکست نترسید
همیشه به شکست نگاهی آموزشی داشته باشید، یعنی موردی بیابید برای یادگیری. احساسات خود را کنترل کنید نه این که احساسات شما را کنترل کنند و موجب ناراحتی از شکست شوند.
نظرات خود را در رابطه با این مقاله با ویستا لایف، سایت همیشه همراه با شما در میان بگذارید.
هادی زند کارشناس ارشد روانشناسی
2 نظر
تعقيب: روش درست مطالعه - ویستا لایف
تعقيب: کمال گرایی چیست؟ - ویستا لایف